Seyfullah Temel

  • 1319
  • +
bir HekimSözlük girişi ekledi 

Yapılan çalışmalar da acı biber de bulunan KAPSAİSİN maddesinin antioksidan anti-enflamatuar, antikanser , kan glikoz düzenleyiciliği ... Olduğu ortaya çıkmış.  Kardiyovasküler hastalıklar başta olmak üzere bir çok hastalığı önlemede önemli olduğu ortaya çıkmış ( kardiyovasküler sebeple ölüm oranını %26 azalttığı ortaya çıktı.) ..! 

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Günümüz bilim camiasında "DNA'nın gizli kahramanı " olarak bilinir . Kendisi DNA' nın fotoğrafını X ışınları kullanarak çekmiştir.( çift sarmal olduğunu göstermiş)  ... Kendi izni olmadan çekmiş olduğu fotoğraflarını iş arkadaşı olan ( DNA modelini ) wilkins , watson'a gösteriyor böylece Crick ve Watson 'un bir türlü bulamadıkları bölüm doldurulur ve yayınlanır böylece 1962 deki Nobel ödülünü Watson ve Crick alır ...    Aslında ödülün asıl sahibi bu fotoğrafları çeken ,tütün mozaik virüsü de dahil bir çok şeyin de fotoğrafını çeken ve bulan rosalind Franklin 'dir...    Rosalind 37 yaşındayken yumurtalık kanserinden hayatını kaybediyor ( bir çok yapının fotoğraflarını X ışınlarını kullanarak çektiği için kanser olmuş.) ..!

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Henri poincarré tarafından 1904  yılında ortaya atılan bir problemdir. Ödüllü (1 milyon dolar) 7 matematik sorusundan biriydi lakin 2010 'da Rus Grigory parelman tarafından çözüldü.(aslında adam 2003 yılında çözdüğünü iddia etti ,uzun yıllar kimse bu soruyu adı bile daha önce duyulmayan bir matematikçi hem de unvanı Dr. Olan birinin çözdüğünü kabullenmedi o kadar profesörler var ya ... Anca 2006 da dünyanın önde gelen matematikçiler tarafından 33 sayfalık çözüm incelenmiş ve çözümün doğruluğu ispatlanmış , kendisine ödül verilmek için çağrılmış ama parelman ödülü kabul etmemiş kabul etmemesinin nedeni de kendisinin para ve ün peşinde olmayıp herkesin içinde hayvanat bahçesindeymiş gibi sergilenmek istemeyişi olduğunu söylemiş ..! ).     

bir HekimSözlük girişi ekledi 

Bu teorem şunu söylüyor : sonsuz sayıda bölgeden oluşan bir harita da birbirine komşu olan bölgeler (sonsuz sayıda noktada) farklı renge boyamak üzere bu işlemleri en fazla 4 farklı renk kullanarak yapılabilir...   Bu teoremi ilk defa 1852'de Francis Guthrie atmıştır lakin günümüze kadar matematiksel bir ispatı bulunamamıştır ama dünya da ilk defa bilgisayar yazılımlı bir yapıyla teorem doğrulanmış ( ama matematiksel ispatı yapılamamış)..!   

Hekim.Net

Close